Hlavní obsah

Kamión s tisíci kuřat se převrátil, všechna skončila na jatkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram
Aktualizováno

Na silnici R4 u Těchařovic na Příbramsku se ve středu dopoledne převrátil přívěs kamiónu, který převážel asi 2800 kuřat. Silnice byla na půl hodiny uzavřena kvůli vyproštění vozidla, poté policisté dopravu řídili kyvadlově. Kamión s dobytkem zase havaroval na Jindřichohradecku, silnice musela být také uzavřena.

Kamion s kuřaty se převrátil u PříbramiVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Nehoda se podle mluvčí středočeských hasičů Lenky Kostkové stala před 10:30 na 53. kilometru hlavního tahu vedoucího z Prahy do Strakonic. "Vlek za kamiónem spadl do škarpy na bok," upřesnila mluvčí příbramské policie Lenka Pavlová.

Silnice byla podle mluvčí obousměrně uzavřena asi na půl hodiny, hasiči se během té doby snažili jeřábem vrátit vlek kamiónu zpět na kola. "Na místo jede náhradní doprava," dodala Kostková. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, příčiny policisté zjišťují.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Nehoda kamiónu s kuřaty na Příbramsku.

Podle Kostkové hrozilo, že se kuřata v přepravkách udusí, a tak je hasiči museli přeložit na náhradní auto. "Teprve poté mohli s pomocí automobilového jeřábu zvednout zpět na kola převrácený přívěs," dodala. Kuřata skončila na jatkách ve Vodňanech. Silnice byla podle Kostkové plně zprůjezdněna ve 13:00.

Havaroval také kamión s dobytkem

Podobná nehoda se ve středu stala také v Jihočeském kraji. U Horního Žďáru na Jindřichohradecku havarovalo nákladní auto převážející dobytek. Silnice první třídy Jindřichův Hradec - České Budějovice bude podle dopravního centra uzavřena do 12:30.

Souprava s vlekem leží napříč přes komunikaci. Řidič vyvázl bez zranění, řekla mluvčí krajských hasičů Jana Neškodná.

Reklama

Výběr článků

Načítám