Hlavní obsah

Troje ztracené housle se našly, policie z krádeže viní opraváře nástrojů

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravským kriminalistům se podařilo objasnit případ trojích odcizených houslí, které zmizely v polovině června z houslařského ateliéru v Ostravě. Nástroje našli u čtyřicetiletého muže a obvinili ho z krádeže. Navíc zjistili, že obviněný muž letos v únoru přijal do opravy další dva nástroje, které ale prodal a majiteli je nevrátil.

Foto: Policie ČR

Ukradené housle

Článek

O uzavření neobvyklého případu policie informovala v pondělí. Troje housle, z nichž jedny pocházely z konce 18. století, zmizely z houslařského ateliéru v době od 15. do 19. června spolu s řezbářskými nástroji.

„Kriminalisté se infiltrovali do světa houslařů a některé specifické informace hledali a nalezli právě mezi houslaři. Díky tomu bylo shromážděno dostatek faktů, směřujících k podezřelému 40letému muži,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková s tím, že v minulosti byl muž již odsouzen za zpronevěru.

Všechny troje ukradené housle byly u něj zajištěny. Další dva nástroje, které slíbil opravit, policie dosud nemá, protože muž housle a violu prodal, proto byl muž obviněn také ze zpronevěry.

Škoda na ukradených houslích je předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun, škoda na zpronevěřených nástrojích se pak pohybuje kolem 23 tisíc. „Celková škoda není dosud stanovena znalcem, může se tedy lišit. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě,“ dodala Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám