Hlavní obsah

Policie už zná identitu lupiče, který zemřel během přepadení v Litoměřicích

Právo, ape
Litoměřice

Policisté už znají pachatele, který zemřel při přepadení podnikatele Jaroslava Papouška a jeho rodiny ve vile v Plešivecké ulici v Litoměřicích. Uskutečnila se už pitva, výsledky ale policie zatím nechce zveřejnit, protože je musí potvrdit odborné lékařské expertizy, řekla Právu litoměřická policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Do domu muže ve vilové čtvrti vnikli v noci na pátek čtyři lupiči převlečení za policisty a přítomné ohrožovali zbraněmi. Papoušek se po potyčce nezalekl namířené pistole a jednoho z lupičů se mu podařilo zadržet. Městští strážníci mu pak prý nasadili pouta.

„Po příjezdu policistů už nejevil známky života,“ uvedla Kofrová. Další tři lupiči prý utekli s ukradenými 120 tisíci korunami a dvěma střelnými zbraněmi, policie po nich intenzivně pátrá. Odborné expertizy mohou trvat i měsíc.

„S ohledem na probíhající vyšetřování nechceme podrobnosti k případu zveřejňovat,“ řekla Kofrová. Policisté dům podnikatele a rodinu nyní kontrolují. „Bylo přijato opatření, aby se minimalizovalo další riziko hrozící poškozené rodině,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám