Hlavní obsah

Muž se nesmířil s rozchodem, bývalou přítelkyni pořezal na hlavě

Právo, Miloslav Hradil

Rozchod s devatenáctiletou přítelkyní zřejmě zatemnil mysl o devět let staršímu muži z Přerova. Neustále ji sledoval, vyhrožoval jí a minulý týden jí dokonce sundal kšiltovku a pořezal nožem na hlavě. Nyní mu hrozí vězení. Policie o případu informovala v pondělí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dívka se s mužem rozešla počátkem května. „Ten se ale s rozchodem nehodlal smířit a neustále dívku vyhledával a sledoval ji. Téměř každý den na ni čekal před místem bydliště v Přerově a doprovázel ji do školy. To samé činil i při jejím návratu. Mladá žena mu jasně řekla, že o jeho přítomnost nestojí, ale to mu nezabránilo v tom, aby i přes její nesouhlas v tomto jednání pokračoval,“ řekla Právu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Minulý čtvrtek a pátek se podle ní situace vyhrotila. „Muž opět mladou ženu kontaktoval a řekl jí, že nechá jejího současného přítele zabít. Následující den šel opět za dívkou, sundal jí z hlavy kšiltovku, pořezal ji nožem, pak ji dívce opět nasadil na hlavu. Nožem jí poškodil také batoh, který měla na zádech. U poškozené tím vzbudil obavu o její život a zdraví,“ uvedla mluvčí.

Muž je podle ní podezřelý z trestných činů nebezpečného vyhrožování a nebezpečného pronásledování. Hrozí mu až rok vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám