Hlavní obsah

Řidička tramvaje způsobila pět zranění, hrozí jí trestní stíhání

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Obvinění pro obecné ohrožení chystá policie pro 33letou řidičku ostravské tramvaje, která v minulý čtvrtek přehlédla na kolejích nákladní vozidlo a při následném střetu zranila sebe a další čtyři lidi. Policie nyní hledá svědky události, především cestující z havarované tramvaje.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nehoda se stala 17. května v 3.20 hodin v Ostravě-Mariánských Horách. Řidička tramvaje linky č. 11 pravděpodobně přehlédla nákladní vozidlo, které stálo před ní v kolejišti, a zezadu do něj narazila.

„Po střetu došlo k odhození vozu mimo vozovku na chodník a následně k nárazu do betonového sloupu oplocení a vrat pozemku,“ uvedla mluvčí. Při nehodě byli zranění čtyři členové osádky nákladního speciálu - dva z nich utrpěli těžká zranění, dva byli zraněni lehce. „Zraněna byla i řidička tramvaje,“ dodala mluvčí. Škoda je vyčíslena na 600 tisíc korun.

„V tramvaji cestovali také další lidé, z dosud zjištěných informací vyplývá, že to bylo minimálně 10 osob. Žádáme svědky, především cestující, aby nás kontaktovali na telefonu 158 nebo 974 726 270. Je nutné řádně zadokumentovat zranění všech účastníků nehody, pravděpodobně došlo ke zranění cestujícího nebo cestujících v tramvaji, kteří mohli vyhledat ošetření individuálně,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám