Hlavní obsah

Policista nechal při výslechu ženy svlékat do naha, osahával je a chtěl sex

– Domažlice
Právo, Patrik Biskup

Máte u sebe nějaké záznamové zařízení? To bylo první, co některé ženy uslyšely při výslechu u domažlického policisty Petra R. Když zavrtěly hlavou, nechal je sedmatřicetiletý vyšetřovatel svléci do naha, aby se o tom sám přesvědčil. Následovala důkladná kontrola intimních partií. V jednom případě skončila absurdní prohlídka dokonce i souloží.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Zvrhlíka v uniformě odhalili detektivové Generální inspekce bezpečnostní sborů (GIBS) a minulý týden ho zatkli.

„Proti policistovi jsme zahájili trestní stíhání pro pokračující zvlášť závažný zločin zneužití pravomoci úřední osoby a sexuální nátlak. Hrozí mu za to až deset let vězení,“ potvrdila Právu mluvčí GIBS Radka Sandorová s tím, že podezřelý byl později ze zadržení propuštěn a vyšetřování bude pokračovat na svobodě.

Trestné činnosti se měl policista dopouštět od února letošního roku. Podle náměstka krajské státní zástupkyně Zbyňka Egera se jednalo o čtyři ženy, z nichž některé byly v pozici podezřelých a jiné zase policista vyslýchal jako svědkyně.

„Jeho chování musely některé z nich snášet i opakovaně. Stalo se, že s jednou ženou dokonce přímo na služebně vykonal pohlavní styk,“ dodal Eger. Upozornil na to, že jde o mimořádně závažné selhání policisty. „Musíme vzít v úvahu, že byl v postavení veřejného činitele reprezentující státní orgán a prováděl úřední úkon,“ prohlásil Eger.

Policistu vyšetří sexuolog

Podle informací Práva začal obviněný policista výslech pokaždé stejnou otázkou, zda ženy nemají u sebe někde ukryté nahrávací zařízení. Když řekly že ne, požádal je o provedení osobní prohlídky. S tím souhlasily a na jeho pokyn se svlékly. Pak jim začal prohmatávat prsa a sahat do přirození.

Jak Právo dále zjistilo, výslechy prováděl v kancelářích, které měly na dveřích kouli zvenku tak, aby nikdo nemohl nečekaně vejít dovnitř a překvapit ho.

„Podrobně popisovat jednání policisty nebudeme s ohledem na poškozené,“ dodala k tomu mluvčí GIBS. Stíhaného policistu, který je specialistou na drogovou problematiku, čeká v rámci vyšetřování i zkoumání sexuologem.

„Slouží u policie více jak 15 let. Dlouhodobě s ním žádné problémy nebyly. O to větší překvapení to pro nás je,“ uvedl domažlický policejní šéf Lubomír Martinec. Krajský policejní ředitel Jaromír Kníže už vydal rozkaz k propuštění policisty do civilu.

Reklama

Výběr článků

Načítám