Hlavní obsah

Chodkyni, která v sobotu zemřela, srazil v Olomouci náměstek primátora

– Olomouc
Právo, Miloslav Hradil

Za volantem osobního vozidla, které v pátek v podvečer srazilo a smrtelně zranilo v Olomouci - Hejčíně jednapadesátiletou ženu, seděl náměstek olomouckého primátora Ivo Vlach (TOP 09). Právu to v pondělí potvrdil on sám.

Foto: Magistrát města Olomouce

Náměstek olomouckého primátora Ivo Vlach (TOP 09)

Článek

Auto se s ženou střetlo v Ladově ulici. „Třiapadesátiletý muž s vozidlem Škoda Superb z Olomoucka nesledoval situaci v silničním provozu a přehlédl chodkyni, kterou následně srazil. Žena po nárazu utrpěla vážné zranění, se kterým byla převezena do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ řekl Právu policejní mluvčí Josef Bednařík.

Dopravní nehodu šetří policie pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. „Viníkovi hrozí jeden rok až šest let vězení,“ řekl Právu olomoucký policejní mluvčí Petr Čunderle.

I přes snahu lékařů se ženu zachránit nepodařilo. V sobotu svým zraněním podlehla. Policisté u řidiče vyloučili dechovou zkouškou alkohol.

„Potvrzuji, že jsem byl účastníkem této nehody, řídil jsem služební automobil. Je mi velice líto tragických následků této nehody. S ohledem na vyšetřování případu se v tuto chvíli nemohu více vyjadřovat k průběhu nehody,“ sdělil Právu Vlach.

Odmítl se přitom vyjádřit i k tvrzení, že ke sražení chodkyně došlo proto, že řádně nesledoval situaci v silničním provozu.

„Opravdu se k tomu zatím nechci vyjadřovat. Nechci ovlivňovat vyšetřování a s policií, která případ řeší, budu spolupracovat,“ dodal náměstek olomouckého primátora.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám