Hlavní obsah

Požár lávky nad Bečvou v Přerově ochromil čtvrtinu města

Právo, Jiří Růžička

Požár lávky pro pěší nad řekou Bečvou likvidovali v pátek večer hasiči v Přerově. Kvůli ohni, který zasáhl elektroinstalaci, byla čtvrtina města bez proudu.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár elektroinstalace pod lávkou pro pěší přes řeku Bečvu

Článek

„Požár byl nahlášen před šestou hodinou odpoledne. Hořely plastové obaly rozvodů elektřiny, oheň byl hodně intenzívní,“ řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

„Problém byl v tom, že zařízení bylo pod proudem. Museli jsme zařídit odpojení části města od dodávek elektrického proudu. Hasit se mohl nejdříve jen velkokapacitními sněhovými přístroji. Z Olomouce k tomu vyjel speciálně vybavený vůz,“ dodal Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár elektroinstalace pod lávkou pro pěší přes řeku Bečvu

Lidé v Přerově byli o požáru jako o příčině odpojení elektrického proudu informováni rozhlasem. Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů. Z hořících elektrorozvodů odpadaly do řeky seškvařené plasty, které hasiči jímali do norných stěn.

„Zcela pod kontrolu se požár podařilo dostat v 19.30 hodin. Příčina požáru je předmětem vyšetřování, žádná z variant není vyloučena, na místě jsou i kriminalisté a vyšetřovatelé hasičů,“ sdělil Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám