Hlavní obsah

Arogantní řidička s úplatkem 2000 eur u policistů neuspěla

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Běžná silniční policejní kontrola v Břeclavi měla v úterý nečekanou dohru. Hlídka před čtvrtou hodinou ranní zastavila řidičku mercedesu v ulici 17. listopadu. Již při prvním kontaktu bylo zřejmé, že jednatřicetiletá žena je pod vlivem alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policisté u ní nejdříve provedli orientační dechovou zkoušku, která potvrdila alkohol zabarvenou trubičkou do zelena. Následné odborné měření přesné hladiny alkoholu v dechu žena záměrně přerušovala a odmítla i odběr krve.

„Během kontroly začala řidička s policisty smlouvat a nabídla jim úplatek ve výši dva tisíce euro. Policisté ženu okamžitě upozornili na protiprávní jednání a sdělili jí, že se jedná o uplácení,“ řekla mluvčí policie Kamila Haraštová.

Na tento argument reagovala žena snížením výše zmíněné částky na dva tisíce korun. Když ovšem zjistila, že ani s uvedenou sumou nepochodí, začala být agresivní a policisty dokonce fyzicky napadla.

„Celý incident skončil v policejní cele, kam řidička putovala. Navíc ji komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil ze spáchání trestného činu podplacení, za který si může u soudu vysloužit trest odnětí svobody v délce od jednoho roku do šesti let,“ doplnila Haraštová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám