Hlavní obsah

Ženě zloděj z kabelky ukradl pistoli, za nepozornost jí hrozí pokuta

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Zřejmě kvůli pocitu bezpečí nosila 60letá žena z Uherskohradišťska v kabelce pistoli. Nebyla však opatrná a nechala si ji ukrást neznámým chmatákem. Případ se stal v pátek, policie o něm informovala v pondělí. Za nepozornost hrozí ženě několikatisícová pokuta.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Článek

„Žena nakupovala v obchodech ve Zlíně a ve Starém Městě. Když s nakupováním skončila, zjistila, že jí v kabelce, kterou měla celou dobu nakupování při sobě, chybí pistole. Šlo o legálně drženou samonabíjecí pistoli CZ 100 ráže 9 mm Luger,“ uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Kde přesně o pistoli přišla a kdo ji mohl ukrást, žena neví. Ihned po zjištění oznámila krádež na policii. „Uherskohradišťští policisté na případu pracují a hledají jak pachatele, tak zbraň v hodnotě okolo dvou tisíc korun,“ konstatoval mluvčí.

Jen tak volně nosit pistoli v kabelce není podle něj správné. „Zákon říká, že držitel zbraně je povinen chránit si ji proti zneužití, ztrátě či odcizení. Žena, kterou zloděj o pistoli okradl, je podezřelá ze spáchání přestupku, za který jí hrozí pokuta ve výši až několika tisíc korun,“ dodal Mergental.

Reklama

Výběr článků

Načítám