Hlavní obsah

Školačka si vymyslela znásilnění, aby zabránila rozvodu rodičů

Právo, Patrik Biskup
Klatovy

Klatovští kriminalisté se zabývají mimořádně závažným případem, který ukazuje, kam až jsou děti schopny zajít, aby zabránily rozchodu rodičů. Třináctiletá dívka lživě obvinila prodavače ze sousedství, že ji sexuálně zneužil. Byl to z její strany zoufalý pokus, jak zachránit manželství rodičů a udržet rodinu pohromadě.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Roli oběti sehrála dívka tak přesvědčivě, že jí to uvěřili policisté, státní zástupkyně i soudce, který dvaapadesátiletého Vietnamce poslal do vazby. Od čtvrtka je ale po více než měsíci volný.

Jeho propuštění iniciovala žalobkyně poté, co se dívka sama přiznala, že o intimních hrátkách s Asiatem lhala. Chtěla na sebe upoutat pozornost rodičů a rodinu tím opět stmelit. Státní zastupitelství zřejmě rozhodne i o zastavení trestního stíhání. Podle informací Práva už takový podnět obdrželo od policie. Ta se k tomu nechce zatím vyjadřovat.

Obviněný vinu popíral. Nikdo mu ale nevěřil. Obrat v případu nastal poté, co se školačka podrobila znaleckému zkoumání.

„Psycholožka ji označila za zcela nevěrohodnou. Policisté ji proto znovu vyslechli. Původní výpověď úplně převrátila. Přiznala se, že si vše vymyslela, aby zabránila rozvodu rodičů. Prodavači nechtěla nijak uškodit,“ uvedl informovaný zdroj.

Za křivé obvinění se dívka může dostat sama k soudu. Ten ji sice vzhledem k věku pod hranicí trestní odpovědnosti nemůže potrestat, ale na návrh státního zástupce má možnost uložit výchovné opatření. Tím je například napomenutí s výstrahou, zařazení do terapeutického programu, dohled probačního úředníka a v krajním případě i ochranná ústavní výchova.

Reklama

Výběr článků

Načítám