Hlavní obsah

Oheň poškodil bývalou sokolovnu v Abertamech na Karlovarsku

Právo, vor
Karlovy Vary

Požár poškodil o víkendu střechu bývalé sokolovny v horské obci Abertamy na Karlovarsku. Podle vyšetřovatele požárů je příčinou nedbalost nebo úmyslné zapálení.

Foto: HZS HK

V Abertamech na Karlovarsku poškodil požár bývalou sokolovnu.

Článek

„Hořet začal přístavek u sokolovny v pátek před půl jedenáctou v noci,“ uvedl v neděli mluvčí karlovarských krajských hasičů. „Vítr následně rozšířil oheň i na hlavní budovu staré a nevyužívané tělocvičny.“

Foto: HZS HK

V Abertamech na Karlovarsku poškodil požár bývalou sokolovnu.

Na místě podle něj zasahovalo pět jednotek hasičů se šesti cisternami. „Přestože je abertamská sokolovna samostatně stojící objekt, kvůli podmáčenému terénu kolem budovy nebylo možné použít výškovou techniku. Hasiči museli rozebrat část plechové střechy domu,“ uvedl Kasal, podle kterého hasiči pod kontrolu dostali požár do dvou hodin od nahlášení.

„Požár zcela zničil přístavek u budovy, poškozená je i hlavní budova,“ dodal mluvčí. V sobotních ranních hodinách hasiči znovu zkontrolovali celé požářiště a zlikvidovali dvě doutnající ohniska.

„Během zásahu se jeden za zasahujících hasičů nadýchal kouře a velitel zásahu zavolal na místo sanitku záchranné služby. Ta hasiče převezla do ostrovské nemocnice, ještě během noci byl z péče lékařů propuštěn,“ uzavřel Kasal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám