Hlavní obsah

Otrlí zloději parfémů za 700 tisíc jsou stále na útěku

Právo, Milan Vojtek
Znojmo

Po čtyřlístku zlodějů parfémů pátrají znojemští policisté. V nákupním centru v někdejším hraničním prostoru u Chvalovic na Znojemsku si velice suverénním způsobem odnesli parfémy za více než 700 tisíc korun.

Foto: PČR Znojmo

Zcela bez skrupulí prošlo kolem pokladen.

Článek

Při činu nebyli nijak maskovaní, prostě v časných ranních hodinách nakráčeli do objektu zvaného Hrádeček. Každý měl velkou sportovní tašku a prošli opačným směrem přes pokladny do obchodu.

Foto: PČR Znojmo

Mladíci údajně odjeli v modré mazdě s polskou poznávací značkou

„Svižně prošli kolem prodavaček a zastavili se až u vystaveného zboží a naplnili tašky parfémy,“ uvedla mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová. S naplněnými taškami neméně svižně zmizeli.

Foto: PČR Znojmo

Lupiči v akci

„Nemaskovaní a naprosto chladnokrevně suverénní odešli bez zaplacení přes pokladny. Při rázném procházení poškodili elektronickou snímací bránu a z rámu vyvrátili automatické prosklené posuvné dveře. Celá akce trvala pouhé dvě minuty. Muži ve věku dvacet pět až třicet pět let odjeli velkou rychlostí směrem na Znojmo. Jeli pravděpodobně tmavě modrým osobním vozem Mazda 626 s polskou registrační značkou,“ doplnila mluvčí.

Foto: PČR Znojmo

Nákup byl hotov během chvilky.

Zloději šli na jisto, zhruba hodinu před lupičským nájezdem byli dva z nich uvnitř a koupili láhev alkoholu a limonády. Po hodině, kdy nejspíše monitorovali situaci v okolí, se vrátili pro parfémy za 709 tisíc korun.

Policisté poskytli záznamy jejich podob z kamerového systému v obchodě. Pokud je někdo pozná, pomůže telefonátem na tísňovou linku 158 k dopadení drzých zlodějů. Hrozí jim až osmiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám