Hlavní obsah

Agresivní senior z pražského metra policii stále uniká

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté stále nedopadli agresivního seniora, který na konci letošního ledna v pražském metru napadl svými holemi cestujícího. Incident se stal ve stanici Malostranská, napadený muž po útoku na chvíli ztratil vědomí.

Důchodce ztoukl holí jiného důchodceVideo: Policie ČR

 
Článek

"Zatím nemám žádné informace o tom, že by byl hledaný muž dopaden," řekl v úterý Novinkám mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Policisté hledají seniora od 27. ledna. K incidentu došlo chvíli po poledni u eskalátorů ve stanici metra Malostranská. Hledaný muž tam napadl svého protivníka francouzskými holemi, které mu byly původně oporou.

"Důvodem agresorova chování bylo, že ho poškozený při jízdě po schodech ve vší zdvořilosti požádal, aby zprůchodnil eskalátory pro ostatní cestující. Dotaz útočníka popudil natolik, že poškozeného udeřil celkem třikrát holemi do hlavy," řekl Daněk.

Policie pátrá po totožnosti seniora, který v metru napadl cestujícího.

Poškozený při útoku na chvíli ztratil vědomí a utrpěl zranění hlavy, kvůli kterému byl převezen k ošetření do nemocnice. Agresor po ataku z místa události odjel prvním spojem neznámo kam.

Jakékoliv informace k osobě hledaného muže mohou pozorní občané policistům předat prostřednictvím linky tísňového volání 158. Událost policisté prošetřují pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, kdy pachateli v případě vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám