Hlavní obsah

V Ostravě se zřítil dělník do výtahové šachty, padal 26 metrů

Právo, Aleš Honus
Ostrava
Aktualizováno

Z výšky sedmi pater se zřítil v pondělí odpoledne dělník, který prováděl práce ve výtahové šachtě v prostorách stavby výškové budovy v Moravské Ostravě. Pomoc přivolaného lékaře už byla zbytečná, pád z 26 metrů sedmačtyřicetiletý muž nepřežil.

Článek

O tragédii informovala v úterý mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. „K události došlo kolem 15.20 hodin v prostorách stavby výškové budovy. Dělník provádějící práce ve výtahové šachtě se zřítil i s provizorní stavební podlážkou,“ uvedla mluvčí.

„Muže středního věku nalezli ve výtahové šachtě kolegové. Zasahující lékař zjistil, že u postiženého nastala zástava dechu i srdeční činnosti. Pacient utrpěl poranění trupu a končetin. Jeho zranění nebyla slučitelná se životem, muž jim podlehl na místě,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Policie případ prověřuje pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti. „Policisté již vyslechli některé ze zúčastněných, zjišťovat budou též respektování norem bezpečnosti práce,“ dodala mluvčí.

V těchto dnech jde už o druhý vážný pracovní úraz, který policie v Ostravě prověřuje. V neděli došlo nedaleko obchodního centra Futurum k explozi v objektu čerpací stanice. Šestatřicetiletý muž měl ale větší štěstí. Výbuch přežil, je ale s těžkým zraněním hospitalizován v nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám