Hlavní obsah

Za znásilnění nezletilé dostal mladík podmínku

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Od Královehradeckého krajského soudu odešel v pondělí za znásilnění nezletilé dívky Marian H. s dvouletým podmínečným trestem se zkušební dobou v trvání tří let. Soud ho uznal vinným z toho, že se snažil s nezletilým kamarádem za použití násilí přinutit třináctiletou dívku k souloži v osobním automobilu.

Foto: René Chvalina, Právo

Mladák se podílel na znásilnění nezletilé partnerky svého kamaráda.

Článek

Marian H. i státní zástupce se po vynesení rozsudku vzdali práva na odvolání. Odsouzenému hrozil až dvanáctiletý pobyt za mřížemi.

Soud navíc uložil Marianu H., který už byl v době spáchání trestného činu plnoletý, v rámci dohledu povinnost podrobit se vhodnému programu sociálního výcviku a převýchovy tak, jak bude stanoven příslušným probačním úředníkem.

K činu došlo v srpnu 2009 v jedné obci na Broumovsku. Nezletilý kamarád odsouzeného chtěl tehdy v autě souložit se svou bývalou přítelkyní. Dívka se však fyzicky bránila a křičela a k pohlavnímu styku nakonec nedošlo. Marian H. přitom prý chtěl jen svému kamarádovi po dohodě pomoci.

Odsouzený: Vždy byla vyzývavá

„Podržel jsem jí za ruce, aby se nemohla bránit. Přitom jsem jí jen osahával na prsou, nic víc jsem nedělal. Prostě jsem si chtěl jen sáhnout. Začala křičet, až když jí sundal kalhoty a strkal jí do přirození prsty a poté i baterku. Ona se bránila a snažila se ho také mlátit,“ vypověděl u soudu Marian H. a dodal: „Jsem si vědom, že jsem udělal blbost, ale byla vždy tak vyzývavá.“

Poněkud odlišně však u soudu popisovala celou událost znásilněná dívka. „Marian H. mě chytil za ruce a začal mě osahávat pod trikem a podprsenkou nakonec mi sahal i na přirození. Křičela jsem, že to nechci. Snažila jsem se vytrhnout, ale pevně mě drželi,“ uvedla u soudu poškozená dívka.

„Pak mně bývalý přítel strčil do přirození baterku a nakonec se mnou chtěl souložit. K tomu už naštěstí nedošlo, protože jsem se stále snažila fyzicky bránit a hlasitě křičet,“ dodala poškozená dívka, která k soudu přišla za doprovodu své matky i bratra.

Příznaky posttraumatického stresu

Po tomto nepříjemném zážitku se u dívky projevily opakované příznaky méně závažné formy posttraumatické stresové poruchy. „Musela jsem navštěvovat psychologa a později jsem nebyla schopna ani pohlavního styku se svým novým přítelem,“ upřesnila poškozená dívka.

Celý incident vyšel na světlo světa až několik měsíců poté, když se dívka svěřila své kamarádce. Matka poškozené si to přečetla a ihned zalarmovala policii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám