Hlavní obsah

Řidič BMW měl i ve 218 km/h smůlu, policista měl závodění jako koníček

– Brno
Právo, Miroslav Homola

Silnice v Brně a okolí zažily 11. února honičku jako v akčním filmu. Sebe a ostatní účastníky silničního provozu ohrožoval řidič bílého BMW X6, který v místech, kde je rychlost omezena na 80 kilometrů v hodině, chtěl policejním pronásledovatelům ujet rychlostí i 218 km za hodinu. A zřejmě věděl proč; auto za téměř půldruhého milionu bylo ukradeno ve Vídni. Policie o případu informovala v pondělí.

Policejní honička s BMWVideo: Policie ČR

 
Článek

„V tomto případě se opět prokázala opodstatněnost používání rychlých a neoznačených policejních vozů. Zlodějům, kteří bývají velmi dobře organizovaní, obvykle totiž dělá cestu některý z kompliců. Předpokládáme, že tak tomu mohlo být i v tomto případě, ovšem neznačené auto policie uniklo jejich pozornosti,“ uvedl k případu šéf krajské dopravní policie Jindřich Rybka.

Vjel do slepé uličky

Policejní hlídka chtěla řidiče kvůli vysoké rychlosti zastavit už u motorestu U Toma; vůz sice zpomalil, jakoby chtěl řidič zastavit, poté se však rozjel a začal plnou rychlostí ujíždět. Na předměstí Brna, kde je pouze osmdesátka, se snažil hlídce zmizet v rychlosti přes dvě stě kilometrů v hodině. Neznal však terén, sjel z Vídeňské ulice a ve snaze zmizet v areálu firem skončil jízdu ve slepé ulici.

„Vůz byl bez dokladů, k jeho otevření nejspíš posloužil speciální paklíč. Řidič také žádné doklady totožnosti neměl, uvedl pouze, že je z Polska a je mu 31 let. Před zadržením se ještě marně snažil utéct. Auto v té chvíli ještě nebylo v seznamu pohřešovaných,“ popsal policista.

Závodění měl policista jako koníčka

Zloděj, který zjevně hodně riskoval, doplatil mimo jiné na to, že za volantem služebního volkswagenu seděl policista, který měl závodění s auty ještě nedávno jako koníček. Majitele vozu policie vzbudila ve Vídni. V tu chvíli netušil, že se mu služební auto ztratilo. Policii to potvrdil až po návratu z parkoviště. Vůz se mu vzápětí vrátil, zloděje nyní vyšetřuje rakouská policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám