Hlavní obsah

Nalezenému psovi někdo rozdrtil lebku a propíchl oko

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Jednatřicetiletá žena našla během víkendové procházky u Brna tělo brutálně ubitého psa. O den později našla další žena nedaleko prvního nálezu pytel s živým kocourem, kterého se podařilo zachránit. Policisté po pachateli pátrají.

Foto: Policie ČR

Místo hrůzného nálezu

Článek

Drastický zážitek připravil jednatřicetileté ženě poblíž Zastávky u Brna zatím neznámý pachatel. Žena na nedělní odpolední procházce lesem k Masarykově studánce našla v korytu potůčku zakrvavené tělo psa bojového plemene.

„Šokovaná žena nahlásila otřesný nález policistům. Následná pitva feny psa prokázala, že zvíře bylo bezcitným pachatelem surově bito. Vedle velkého množství podlitin na celém těle lékař zjistil, že pes měl rozdrcenou lebku, propíchnuté oko, kterým byla vedena rána skrz celou lebku a která poškodila mozek zvířete,“ popsal mluvčí policie Bohumil Malášek.

Zranění psa byla pravděpodobně způsobena údery špičatým předmětem. Asi tříletá fena pravděpodobně křížence Stafordširského teriéra s pitbulteriérem bílé barvy měla nejméně jednou štěňata. Zvíře pachatel přivezl na místo poblíž Masarykovy studánky v šedé igelitové tašce.

Foto: Policie ČR

Zachráněný kocour

„O den později byla na stejném místě šokovaná jiná žena. V lese poblíž studánky našla v uzavřeném téměř neprodyšném pytli uvězněného ještě živého asi dvouletého kocoura. Toho se veterináři podařilo zachránit a skončil útulku,“ doplnil mluvčí policie Malášek.

Policisté uvítají na telefonní lince 158 jakékoliv informace vedoucí k vypátrání bezcitného sadisty, případně původních majitelů zvířat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám