Hlavní obsah

Nebojácná veterinářka chytila zloděje, který jí raboval auto

Právo, Petr Kozelka
Brno

Nohy vyčnívající z rozbitého okénka dveří u spolujezdce zřejmě už v některých končinách Brna patří k běžnému folkloru. Nikoho z kolemjdoucích na ulici Špitálka totiž tato scenérie nezaujala natolik, aby drzého zloděje z auta vytáhl. Jedním z vysvětlení může být to, že se scéna odehrála na okraji tzv. brněnského Bronxu.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Mladá veterinářka sice dostala od policisty Milana Janíka pochvalu, ale současně si musela vyslechnout i varování o tom, kterak nebezpečně si počínala.

Článek

Odvaha a duchapřítomnost ale nechyběla majitelce vozu, která právě vycházela z nedaleké restaurace po dobrém obědě. Mladá žena se nenechala zaskočit, na nic nečekala, zlodějíčka popadla za nohy a hodila ho do auta.

„Šoupla jsem ho dovnitř, hned se snažil vylézt ven, ale za ramena jsem ho strčila zpátky. Pak mi pomohl jeden mladý kluk, který šel okolo, počkali jsme, až se ten chlap v autě uklidní a dovolili jsme mu vylézt, přitom jsme ho drželi a čekali na policisty. Hodně mě překvapilo, že mi někdo na ulici pomohl,“ popsala adrenalinový zážitek šestadvacetiletá veterinářka.

„Snažil se nás přesvědčit, ať ho pustíme, že všechno zaplatí, jen si prý dojde pro peníze, ale marně. Teprve až večer mi pak v klidu došlo, co se vlastně všechno mohlo stát. Ale takhle by asi reagoval každý,“ usmála se křehká dívka, která si za svůj čin v pondělí převzala z rukou jednoho ze šéfů brněnské policie Milana Janíka ocenění za statečnost s drobnými dárky.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Mladá veterinářka sice dostala od policisty Milana Janíka pochvalu, ale současně si musela vyslechnout i varování o tom, kterak nebezpečně si počínala.

Zkušený policista sice ocenil ženinu duchapřítomnost, ale jedním dechem dodal, že lidé v podobných situacích by měli spíše volat policii než se pouštět do křížku se zločinci. „Člověk totiž nikdy neví, s kým má tu čest. Jestli ta osoba není pod drogami, jestli není agresivní, může mít nůž nebo jinou zbraň,“ upozornil Janík.

Policistům se podařilo zjistit, že osmadvacetiletý recidivista pocházející z blízké čtvrti má prsty ještě v dalších dvou případech krádeže. Soudce ho ale do vazby neposlal, a tak není vyloučeno, že se zrovna teď dobývá do dalšího zaparkovaného vozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám