Hlavní obsah

Zfetovaný řidič prchal v Ostravě před policisty, pak se s nimi porval

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Zběsilou honičku policistů se zfetovaným řidičem, který ohrožoval chodce, zažila ve středu Ostrava-Poruba. Řidič ujížděl místními ulicemi několik kilometrů a poté, co havaroval, se ještě pokoušel utéct. Vše vyvrcholilo rvačkou s policisty, kteří se ho pokoušeli zatknout.

Foto: Policie ČR

Uniforma napadeného policisty po incidentu

Článek

O případu mimořádně agresivního řidiče informovala ve čtvrtek mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Honička začala u křižovatky ulic Opavská a 17. listopadu, kde řidič odmítl na pokyn policejní hlídky zastavit a začal ujíždět.

Policisté ho pak pronásledovali ulicemi Opavská a Bohuslava Martinů až k Havlíčkovu náměstí, kde řidič vjel do parku a začal ohrožovat chodce, kteří před jeho vozem museli uskakovat. Řidič se poté vrátil na ulici Bohuslava Martinů a pokračoval přes Hlavní třídu a ulice M. Kopeckého, Nábřeží SPB až po ulici V Zahradách.

Zde řidič před policejním autem prudce zastavil, načež došlo ke střetu obou aut. „Ani poté však muž nereagoval na výzvy policistů. Utíkal několik stovek metrů, překonal oplocení tří pozemků a poté byl dostižen policistou,“ uvedla mluvčí Holčáková s tím, že řidič pak policistu brutálně napadl tak, že upadl na zem.

„Poté byl oběma policisty i přes aktivní odpor spoután. Jeden z policistů byl při zákroku zraněn,“ dodala mluvčí.

Řidič byl pod drogami

Orientační zkouška pak u muže detekovala přítomnosti amfetaminu a THC, intoxikaci řidiče ještě bude muset potvrdit krevní zkouška. Policisté navíc zjistili, že šofér má až do letošního května soudem vysloven zákaz řízení motorových vozidel a už v minulosti řídil pod vlivem drog a bez řidičského oprávnění.

Policie nyní hledá svědky události. „Žádáme chodce, které ve středu v době od 11.30 do 11.50 hodin v Ostravě-Porubě na Havlíčkově náměstí a v parku před restaurací Panorama ohrozilo vozidlo Daewoo Leganza zlaté barvy, aby nás kontaktovali na lince 158,“ vyzvala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám