Hlavní obsah

Hledá se bezohledný lyžař. Smetl matku s tříletou dcerou, jsou těžce zraněné

Novinky, Petr Nový
Klínovec

U těžce zraněné matky a její tříleté dcery zasahovali v úterý dopoledne horští záchranáři na modré sjezdovce na Klínovci v Krušných horách. Příčinou jejich zranění byla bezohledná jízda zatím neznámého lyžaře.

Článek

Maminka i dcera lyžovaly na sjezdové trati určené pro začínající lyžaře a pro rodiče s dětmi. Narazil do nich neznámý dospělý lyžař. V plné rychlosti je srazil, nehodu neohlásil a okamžitě ujel.

„Ihned, jakmile nám zavolali svědci nehody, jsme vyrazili ve dvou na místo. Během vyšetření jsme zjistili, že děvčátko má poraněnou nohu. Maminka na tom byla hůř, měla poranění ramene, klíční kosti a vzhledem k tomu, co udávala, jsme měli podezření na poranění v oblasti páteře,“ uvedl k nehodě zasahující horský záchranář Stanislav Kabeš.

Záchranáři povolali sanitní vůz, pak obě zraněné ošetřili, stabilizovali do tzv. vakuové matrace a šetrně převezli ke stanici horské služby na Klínovci. Tam je předali posádce sanitky, která maminku i s dítětem transportovala k dalšímu ošetření do nemocnice v Ostrově nad Ohří.

Mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta ČTK řekl, že v takovémto případě musí být nejdříve posouzena míra zavinění všech účastníků nehody. Teprve z toho lze vyvozovat, kdo srážku skutečně zavinil. Pokud by to teoreticky byl lyžař, mohl by být stíhán například za ublížení na zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám