Hlavní obsah

Slovenský důchodce nedostal penzi, začal kolem sebe střílet

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fakt, že mu na poštu nepřišel důchod, natolik rozzlobil 72letého muže z Banské Bystrice, že začal kolem sebe bezhlavě střílet plynovou pistolí. „Chci vystřílet demokracii,“ křičel podle televize Joj naštvaný důchodce.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Tři výstřely padly za bílého dne nedaleko základní školy. Po střelbě nasedl do linkového autobusu a z místa činu odjel. Autobus začali pronásledovat policisté. Po několika metrech autobus zastavili a nechali vystrašené cestující vystoupit. Důchodce, který seděl na zadním sedadle, byl okamžitě zatčen.

Muž přiznal, že před střelbou v nedaleké hospodě slavil svátek. Policie ho podrobila zkoušce na alkohol a naměřila mu jedno promile. Pokud mu policie dokáže, že zbraní ohrožoval lidi, hrozí mu trest za všeobecné ohrožování.

Odborníci tvrdí, že i plynovou pistolí mohlo někomu ublížit. Střílel nedaleko autobusové zastávky a základní školy. „Plynová zbraň dokáže z krátké vzdálenosti ublížit, případně i usmrtit,“ uvedla Edita Sujová z místního obchodu se zbraněmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám