Hlavní obsah

Celníci zastavili srbský autobus převážející pivo

Právo, Miroslav Homola
Brno

Chuť piva zřejmě na hodně dlouho víc než obvykle zhořkne v ústech srbskému řidiči autobusu, kterého kontrolovali čeští celníci. Objevili totiž v zavazadlovém prostoru jeho autobusu více než tisíc lahví nezákonně dovezeného zlatavého moku.

Článek

„V sobotu v brzkých ranních hodinách celníci kontrolovali vozidla na dálnici D1 nedaleko Brna. Kolem čtvrté hodiny zastavili a podrobili prohlídce autobus se srbskou státní poznávací značkou. Jednalo se o pravidelnou linku na trase Bělehrad – Stockholm," uvedla k případu mluvčí celní správy Lada Temňáková.

Celníci zkontrolovali cestující, interiér autobusu a následně i zavazadlové prostory. V jejich části se však nenacházela zavazadla, ale 1260 lahví srbského piva. Řidič autobusu uvedl, že je nakoupil v Srbsku a veze je známým do Švédska.

"Vzhledem k tomu, že zboží nebylo při vstupu na území Evropského společenství předloženo celním orgánům, došlo tímto k jeho nezákonnému dovozu,“ dodala Temňáková.

Za protiprávní jednání hrozí řidiči sankce propadnutí zboží a pokuta až do výše 100 tisíc korun. Z dovezeného alkoholu bude také vyměřen celní dluh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám