Hlavní obsah

Obchodníci s bílým masem stanuli před soudem v Ústí nad Labem

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Případ čtyř mužů z Královéhradeckého kraje, z nich tři měli mít zisky z organizování prostituce, začal v úterý řešit Krajský soud v Ústí nad Labem. Čtvrtý muž měl vyrábět pervitin, které mu pomáhal prodávat jeden z obžalovaných. Ve hře jsou tresty od dvou do 12 let za obchodování s lidmi, kuplířství a výroby či prodeje drog.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Tři z obžalovaných přivedla k ústeckému soudu eskorta.

Článek

Nejvíce toho má mít na svědomí 37letý Vladimír Moravec z Opočna, který měl jak prodávat drogy, tak měl dostávat podíl ze zisku i za sexuální služby, které poskytovala jeho tehdy nezletilá přítelkyně. Podle obžaloby se dohodl s dalším obviněným, 35letým Liborem Šarounem, který byl majitelem nočního podniku, že mu bude odevzdávat část peněz, které jeho přítelkyně vydělá poskytováním sexuálních služeb.

Moravec u soudu svou vinu popřel, přítelkyni dal prý pouze telefon na majitele klubu, chtěla se tam prý učit tancovat u tyče. Doznal ale prodej asi 10 gramů pervitinu, které vyráběl další z obviněných Michal Mekiska. Na něj ale prý upozornil policisty a drogy prodával jen proto, že mu údajně řekli, aby zjistil víc informací.

Libor Šaroun je stejně jako Moravec obviněn ze závažného obchodování s lidmi a z kuplířství. Čtvrtý z obviněných, který jako jediný není ve vazbě, je 38letý Robert Viesner. Ten je majitelem dalšího klubu, kde měl získávat peníze z prostituce od řady dívek, mimo jiné od Moravcovy přítelkyně.

Případ z Královéhradeckého kraje se ocitl v Ústí nad Labem poté, co se ho královéhradecké státní zastupitelství vzdalo kvůli podezření z možné podjatosti. Jeden z obžalovaných je podle informací ČTK příbuzný zaměstnance státního zastupitelství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám