Hlavní obsah

Na D1 na Vysočině se srazil autobus a tři auta, tvoří se dlouhé kolony

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava
Aktualizováno

Dálnice D1 na 136,5. kilometru ve směru na Prahu stála kvůli vážné hromadné nehodě. Srazil se tam autobus a tři osobní auta, na místě se tvoří dlouhé kolony. V 16:50 se provoz na D1 podařilo zprovoznit jedním pruhem.

Článek

Jak Právu řekla ředitelka vysočinské záchranky Vladislava Filová, nehoda na dálnici si vyžádala jedno středně těžké a dvě lehčí zranění, při ostatních kolizích na silnicích už byli lidé zraněni jen lehce.

Informovala o tom mluvčí hasičů Petra Musilová. Jednou z příčin mohlo být špatné počasí, kolem 15. hodiny se totiž přes Vysočinu přehnala vydatná sněhová vánice.

Hasiči v současné době zasahují také u čtyř dalších nehod na Jihlavsku a Žďársku, důvodem jsou zřejmě silné sněhové přeháňky.

„Dálnice je ve směru na Prahu neprůjezdná. K nehodě autobusu a tří osobních aut u Stránecké Zhoře se navíc připojil i střet dvou nákladních aut o dva kilometry dál a v tuto chvíli již máme hlášení o čtyřkilometrové frontě aut,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: dopravniinfo.cz

Situace na dálnici D1 za Měřínem.

Jak doplnila, za daných okolností se nedá dost dobře předvídat, kdy se podaří autostrádu uvolnit. Silné sněžení a vítr samy o sobě snižují viditelnost na minimum a situaci zhoršuje blížící se soumrak.

Podle mluvčí hasičů Musilové došlo postupně ke komplikacím na silnici I/38, kde v Prostředkovicích – Suché skončilo auto mimo vozovku a čtyři osobní auta se srazila o pár kilometrů dál na stejné silnici v Dlouhé Brtnici. Bouralo se i na Žďársku.

Reklama

Výběr článků

Načítám