Hlavní obsah

Policie dokončila vyšetřování smrti spisovatelky Monyové

Právo, Miroslav Homola
Brno
Aktualizováno

Zřejmě to nebude jednoduchý proces. Policie sice ukončila vyšetřování smrti spisovatelky Simony Monyové a předala žalobcům návrh na podání obžaloby, ale jaký verdikt za brutální čin padne, nelze vůbec předjímat.

Článek

Vyšetřovatelé již v srpnu obvinili z vraždy Monyové jejího pětačtyřicetiletého manžela Ingra.

Podle důvěryhodných informací totiž budou mít velké slovo znalci z oblasti psychiatrie a psychologie. Obžalovaný z vraždy spisovatelky, její manžel, byl zřejmě ve velmi špatném psychickém stavu a nejspíš bral i různá psychofarmaka, pod jejichž vlivem údajně byl i v době útoku.

S psychickými problémy spojenými s nadměrným požíváním alkoholu se také údajně léčil. Pod vlivem alkoholu zřejmě byla v době činu i jeho manželka, se kterou se Boris Ingr rozváděl.

Spis nyní převzalo krajské státní zastupitelství, informovala mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová.

Hrozba mnohaletého vězení

K podrobnostem vyšetřování se Vedrová vyjádřit nechtěla. Údajnému pachateli, který je od události ve vazbě, hrozí mnohaletý trest vězení. Skutečný motiv vraždy není zatím znám. Monyová se však ještě před rozchodem několikrát svěřovala přátelům, že je její muž agresivní a v opilosti má násilnické sklony.

„Bil ji zřejmě dlouho před tím, než vše vyvrcholilo. Simona ho však měla natolik ráda, že raději trpěla, než by se s ním rozešla. O svých problémech se raději vesměs nikomu nesvěřovala, chtěla, aby navenek vypadali jako úspěšná, dobře fungující domácnost,“ řekl Právu jeden z blízkých kamarádů spisovatelky.

Stupňující se agrese

Agrese se bohužel stále více stupňovala a zřejmě rostla s tím, jak rostla úspěšnost Monyové, která byla díky prodejnosti svých novel a čtenosti vydaných knih přezdívána „Viewegh v sukních.“

„Ingr byl sice vydavatelem románů, nicméně veškerá popularita se pochopitelně soustředila na jeho ženu, a to zřejmě nedokázal snést,“ uvedl zdroj.

Přistihla ho

Počátkem srpna navštívil Ingr rodinný dům Monyové v Brně-Obřanech. V té době již nežili ve společné domácnosti a pouze se navštěvovali. Údajně přišel za jejich synem.

Podle dostupných informací však vypukla hádka poté, co jej Monyová, která trávila čas s přítelkyní na zahrádce, přistihla ve chvíli, kdy se jí prohrabával v osobních věcech a zřejmě hledal peníze. Při následné potyčce Ingr svoji ženu ubodal. Zřejmě však šlo o vzájemnou rvačku, při níž i on trpěl zranění. Bližší informace však nechce policie stále zveřejnit.

Po smrti manželky se údajně dvakrát pokusil o sebevraždu. Skok z okna byl však výšce spíše jen demonstrativním aktem. Okno bylo nízko nad zemí.

Monyová vydala přibližně tři desítky knih. Po její smrti se z většiny z nich staly bestsellery. Zatím není zcela jasné, na koho přejdou všechna autorská práva, ale zřejmě to budou děti, o které se nyní starají příbuzní zavražděné ženy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám