Hlavní obsah

Mladík dostal 15 let za vraždu matky dvou dětí

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Dvaadvacetiletý Marcel Hazdra má jít na 15 let do vězení za vraždu své milenky. O trestu rozhodl v pondělí středočeský krajský soud v Praze. Hazdrův obhájce přitom stále tvrdil, že mladík je nevinen a žádal zproštění viny, ačkoli se Hazdra při vyšetřování přiznal, že přítelkyni rdousil a dvakrát ji bodl kuchyňským nožem. Ten při útěku z místa činu zabodl v lese. Vražedný nástroj se nikdy nenašel.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Marcel Hazdra u krajského soudu v Praze.

Článek

Tragédie se stala letos na Velikonoce v obci Sojovice na Mladoboleslavsku. Mladík měl několikaměsíční známost s vdanou ženou, matkou dvou dětí ze Sojovic. Domluvili se, že společně půjdou na velikonoční zábavu v obci. Odtud se ale během noci vytratili. Tělo devětatřicetileté ženy pak k ránu našli lidé nedaleko řeky Jizery. Podle pitvy byla zardoušená a na těle měla nejméně jedenáct bodných a řezných ran.

Hazdra při vyšetřování vypovídal, že se šli během zábavy projít. Partnerka mu údajně už poněkolikáté říkala, že se jí lidé ve vesnici vysmívají, že jí vyčítají, že rozbíjí rodinu. „Už to bylo poněkolikáté, co jsme se měli rozejít a znovu jsme se k sobě vrátili. Byl jsem naštvaný a chtěl jsem jít pryč, ale ona mě stáhla zpátky. Kdyby mě nestáhla, odešel bych a nic by se nestalo,“ říkal na policii.

Vypověděl, že po strkanici žena upadla, on ji začal rdousit. Celou dobu měl u sebe v kapse mikiny nůž, který ona prý při strkanici vytáhla, on jí ho údajně sebral a odhodil stranou. Pak ho ale nahmatal a začal bodat. Bezvládné tělo nechal ležet poblíž řeky a utekl ke své matce. Cestou zabodl nůž v lese.

U soudu odmítl vypovídat a vzdal se i posledního slova. „Odkazuji na slova obhájce. Stížnost si podat nechci, nemá to smysl,“ řekl pouze. Rozsudek není pravomocný, obhájce i státní zástupce si nechali lhůtu na odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám