Hlavní obsah

Lupiči přepadli pobočku pivovaru v Chýni

Právo, Radek Plavecký
Chýně
Aktualizováno

Tři maskovaní lupiči přepadli v noci na sobotu pobočku plzeňského pivovaru v Chýni u Prahy. Zaměstnancům bezpečnostní agentury uloupili blíže neurčenou částku, policie po pachatelích pátrá.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Přes obličej měli gumové masky a byli ozbrojeni dlouhými střelnými zbraněmi. Přepadli zaměstnance bezpečnostní agentury, vzali peníze a nyní jsou na útěku,“ řekla Právu mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

Podle dosavadního vyšetřování se jedná o trojici česky mluvících mužů. K loupeži došlo před 22. hodinou v areálu pivovaru. Kriminalisté nezveřejnili, jakou částku si pachatelé odnesli, ani jak z místa zmizeli.

„Z taktických důvodů nebudeme podrobnosti zveřejňovat, zatím jsou pachatelé na útěku a pátráme po nich. Dá se předpokládat, že budou sledovat sdělovací prostředky, takže nechceme zveřejňovat další informace,“ dodala Budská. Dodala jen, že při útoku nebyl nikdo zraněn.

Podobná událost se přitom v obci ležící za západním okrajem Prahy mezi karlovarskou silnicí a dálnicí na Plzeň nestala poprvé, upozornila ČTK. V březnu 2006 tam skupina mužů se samopaly oloupila převozce peněz z pivovaru. Jednoho z mužů postřelili. Lupiči tehdy údajně ukradli několik miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám