Hlavní obsah

Znásilnil mladou ženu, pak jí sebral kabelku a tři kila svíčkové

Novinky, Petr Nový
Praha

Pražští kriminalisté pátrají od pátku po muži, který znásilnil a okradl v metropoli mladou ženu. V té souvislosti hledají také starší manželský pár, který mohl násilníka spatřit před jeho řáděním.

Článek

V pátek 9. prosince mezi půlnocí a jednou hodinou ranní se osmadvacetiletá žena vracela domů z baru na pražském Střížkově. V Černého ulici ji napadl neznámý muž. Když šla žena kolem dětského hřiště sousedícího se základní školou, muž k ní přiskočil zezadu a zacpal jí ústa tak, aby nemohla křičet.

„Pak mladou ženu odtáhl do křoví, kde ji povalil na zem, ke krku jí přiložil nůž a znásilnil. Poté odcizil luxusní kabelku s notebookem, mobilním telefonem, finanční hotovost v řádech několika tisíc korun a tři kilogramy svíčkové panenky,“ řekla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Násilník z místa utekl. V případě dopadení mu hrozí za krádež a znásilnění až deset let. Muž s největší pravděpodobností pobývá v okolí pražského Střížkova, nebo se mohl na místo dopravit MHD do zastávky Třebenická.

Pomoci může svědectví páru

Malou chvíli před samotným znásilněním procházel kolem násilníka a napadené ženy postarší manželský pár ve věku mezi 60 až 70 lety. Dvojice byla oblečená do plátěného pláště balonového typu a s sebou měla psa menšího vzrůstu připomínající plemeno bišonek nebo yorkšírský teriér.

"Tento pár by mohl kriminalistům významně pomoci. Jakékoliv informace přijmou policisté na lince 158," doplnila mluvčí policie.

Popis násilníka
Muž ve věku mezi 30 až 35 lety, vysoký asi 180 centimetrů, štíhlé až střední postavy. Má světlou až opálenou pleť, krátké tmavě hnědé vlasy, tmavě hnědé oči, úzký rovný nos a plné rty. Byl hladce oholený a oblečený do tmavé bundy do pasu a džínů. Celkově působil udržovaným dojmem, nebyl z něj cítit alkohol ani cigarety. Hovořil slovensky.

Reklama

Výběr článků

Načítám