Hlavní obsah

Rozzuřený stánkař zaútočil s dodávkou na Vánoční cirkus v Brně

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Povznesená předvánoční nálada? Kdepak! Festival Vánoční cirkus v Brně skončil v sobotu vztekem a výbuchem emocí pod koly rozzuřeného stánkaře. Důvodem byly nízké tržby a spor o vrácení peněz za pronajatou plochu pro stánek.

Článek

Zatímco na pódiu vystupovala Iva Bittová a skupina Čikori, před šapitó začalo drama, které skončilo naprosto ojedinělým úletem stánkaře, který vjel dodávkou do cirkusového stanu.

Zběsilý stánkař za volantem přiměl ochranku uskočit. Kdyby tam někdo stál, je mrtvý.
Petr Baránek, pořadatel

„V průběhu perfektního vystoupení Ivy jsme zaregistrovali hlasité rušení představení ze strany provozovatele baru. Iva je z pódia poprosila o ztišení. Chvíli na to jsem byl jedním ze stánkařů vyzván ke schůzce venku u vchodu do stanu. Tam mne očekávalo pět naštvaných prodejců, kteří mi sdělili, že nejsou spokojení se svými tržbami a požadují vrácení peněz za pronájem plochy,“ uvedl za pořadatele Petr Baránek.

Dodávka dojela až k hledišti

„Asi po třech minutách vypukla ve stanu obrovská panika, viděl jsem lidi utíkat. Mezi nimi běžela i Bittová s kapelou. Dodávka řízená agresivním stánkařem prorazila vchod do stanu a vjela mezi návštěvníky do hlediště. Produkce byla okamžitě zastavena,” dodal Baránek.

Nikdo nevěděl, zda se poškozený stan třeba nezřítí. Pořadatelům vznikla přímá škoda na zařízení ve výši 80 tisíc korun, dalších 120 tisíc za předčasné ukončení akce.

Podle Baránka nechybělo mnoho, a akce mohla mít tragickou dohru.

„Zběsilý stánkař za volantem přiměl ochranku uskočit. Kdyby tam někdo stál, je mrtvý,“ dodal pořadatel.

Policejní hlídka byla na místě do pěti minut. Na místo přijeli i dopraváci. Podle mluvčího brněnské policie Pavla Švába je třeba vyslechnout svědky události, včetně zpěvačky Bittové, a pak teprve padne rozhodnutí o kvalifikaci události.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám