Hlavní obsah

Družinářka nadýchala ve škole přes čtyři promile

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Policisté stíhají družinářku z Pardubic, na kterou rodiče dětí ve středu přivolali muže zákona poté, co se jim nezdálo její chování. Žena nadýchala přes čtyři promile alkoholu a skončila na záchytce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Krátce po poledni jsme přijali oznámení, že v jedné pardubické základní škole se rodičům nezdá chování pedagogické pracovnice školní družiny,“ řekla mluvčí policie Eva Maturová.

Policisté jeli oznámení prověřit, ženu vyzvali k provedení dechové zkoušky, jejíž výsledek byl 4,24 promile alkoholu v dechu.

„Po tomto zjištění ji hlídka převezla na protialkoholní záchytnou stanici, kde se měla podrobit odběru biologického materiálu,“ doplnila Maturová.

V případě, že by žena převzala do družiny děti, dopustila by se tak trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což by jí hrozil až jeden rok odnětí svobody. Jestli už nějaké děti v družině byly, není v tuto chvíli jasné. Prošetří to policie i státní zástupce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám