Hlavní obsah

Zmatený muž se zbraní přepadl hodonínské rádio

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Nečekanou návštěvu měli v pondělí v redakci regionálního rádia v Hodoníně. Nepřišel k nim Mikuláš s čertem, ale zmatený a ozbrojený muž. Museli jej zpacifikovat policisté a skončil v péči psychiatrů.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Článek

Policisty přivolali uživatelé polyfunkčního domu na Kasárenské ulici. Podle volajícího muž zmateně procházel domem, prohledával poštovní schránky a pokoušel se dostat do kanceláří. Nakonec uspěl a vloudil se do redakce rádia.

“Po otevření dveří se vtlačil dovnitř a začal bez jakéhokoliv vysvětlení procházet všechny prostory redakce. Celá situace byla o to horší, že muž u sebe měl svoji legálně drženou pistoli, která byla v době incidentu nabita,” uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Policistům se bez nějakých vážných problémů podařilo muže odzbrojit, zbraň zajistili a čtyřiačtyřicetiletého návštěvníka odvezli na služebnu. Současně přivolali zdravotníky a ti doporučili vyšetření u psychiatra. Muž tak z policejní služebny odcestoval do psychiatrické léčebny.

Jak celý případ dopadne, a zda se střelná zbraň do jeho rukou vůbec někdy vrátí, mají podle policejního mluvčího rozhodnout lékaři – specialisté z oboru psychiatrie.

“Pokud bude muž shledán zdravotně nezpůsobilým k držení zbraně, bude s ním zahájeno správní řízení o odnětí zbrojního průkazu a odejmutí zbraně,” řekl mluvčí. V opačném případě bude mít co dělat, aby rozumně vysvětlil své počínání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám