Hlavní obsah

Zhrzený milenec neunesl rozchod, za stalking skončil ve vazbě

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Další známost navázanou na internetu si určitě dobře rozmyslí šestačtyřicetiletá žena z Tišnovska. V polovině prázdnin se totiž na síti seznámila s dvaatřicetiletým mladíkem. Po pár zprávách došlo i na osobní setkání a také několik intimních schůzek. Pak ale žena mladšímu milenci oznámila, že o další kontakty už nemá zájem. To ale muž nemohl překousnout a ženě začalo peklo.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Začal své bývalé milence posílat sms zprávy, ve kterých jí její jednání vůči němu nejen vyčítal, ale dokonce jí vyhrožoval, že pokud se s ním nesejde osobně, rozešle do jejího zaměstnání i rodině fotografie, na kterých je obnažená. Podařilo se mu také neoprávněně získat přístupové údaje k její e-mailové schránce, ženě přístup k elektronické poště znemožnil a z této její adresy začal rozesílat zprávy se sexuálními návrhy a stejnou pohrůžkou rozeslání kompromitujícího materiálu jejímu zaměstnavateli,“ popsala mužovo řádění policejní mluvčí Petra Vedrová.

Ženě se nakonec e-mailovou schránku podařilo zablokovat, tím ale jejímu trápení nebyl konec. Zhrzený milenec jí vyhrožoval, že se jí mohou zablokovat kola u auta, čekal na ni před zaměstnáním a snažil se ji neustále kontaktovat. Pohár trpělivosti přetekl před několika dny, kdy muž ženu pronásledoval cestou z práce.

Ta na něj zavolala policii a muž skončil na služebně. Už si také vyslechl obvinění z vydírání a stalkingu. Protože byl už dvakrát v minulosti za nebezpečné pronásledování trestán, skončil ve vazbě a u soudu může dostat až čtyři roky natvrdo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám