Hlavní obsah

Otčím mě osahával, když matka zády ke mně kojila, řekla dívka u soudu

Právo, Petr Kozelka
Brno

Hrůzyplné zážitky trvající možná i několik let, nebo jen křivé nařčení motivované obyčejnou pomstou? Takový rébus bude muset vyřešit senát brněnského Krajského soudu. Od čtvrtka se před ním zpovídá sedmatřicetiletý muž z Jihlavy, který podle obžaloby déle než rok a půl znásilňoval svoji tehdy čtrnáctiletou nevlastní dceru.

Článek

Muž naopak tvrdí, že nařčení je jen pomstou dívky, po které chtěl zlepšení známek a chování. Pokud nevlastního otce soud uzná vinným, hrozí mu za znásilnění až 12 let za mřížemi.

„Od února 2009 do listopadu 2010 v Jihlavě obžalovaný chodil do ložnice se svou nevlastní dcerou, a ačkoli věděl, kolik je jí let, pod pohrůžkou bití a dalších hrozeb ji nutil, aby mu třela pohlavní úd až do vyvrcholení, přičemž musela strpět sahání na prsa a přirození,“ prohlásil státní zástupce.

Když měli pohovor v ložnici, vždycky jsem byla za dveřmi.
matka dívky

Muž před soudem jakékoli znásilnění popřel. „Je to jedna velká lež. S dcerou jsme se pohádali kvůli prospěchu a ona pak omdlela a záchranka ji odvezla do nemocnice. Pak řekla, že ještě uvidím. Do ložnice se mnou chodila proto, abychom si tam mohli v klidu promluvit, protože jinde v bytě pořád pobíhaly ostatní děti,“ bránil se nevlastní otec.

Matka svědčí proti dceři

Za pravdu mu dávala i jeho manželka, dívčina matka. „Jsem přesvědčena, že k tomu ani dojít nemohlo, kdybych o něčem takovém věděla, tak mě tu máte za vraždu. I když měli pohovor v ložnici, vždycky jsem byla za dveřmi a všechno jsem slyšela i viděla,“ dušovala se matka.

Byla jsem mezi nimi, on mě osahával a ona zatím zády ke mně kojila.
dívka

K všeobecnému překvapení údajně znásilňovaná dívka u soudu vypověděla, že obětí zvrhlých choutek otčíma měla být už od svých jedenácti let.

„Stávalo se to tak jednou dvakrát za měsíc. Nechtěla jsem to dělat, ale vyhrožoval, že mě jinak bude mlátit. Bylo to jako forma trestu, když jsem něco zapomněla nebo neudělala. Máma s tím souhlasila, několikrát se stalo, že s námi v posteli také ležela, já byla mezi nimi, on mě osahával a ona zatím zády ke mně kojila,“ prohlásila před soudem dívka.

Soud před vynesením rozsudku čeká ještě výslech dalších svědků a znalců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám