Hlavní obsah

Chtěla zavraždit přítele baterkou a nožem, obviňuje policie ženu z Rychnovska

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Šestadvacetiletá žena z Rychnovska se v úterý v noci v jednom z bytů v Třebechovicích pod Orebem na Královéhradecku zřejmě pokusila zabít o rok staršího muže. Policie ji obvinila ze zločinu vraždy, ukončeného ve stadiu pokusu.

Článek

„Obviněná měla po předchozí slovní hádce a pod vlivem alkoholu napadnout v bytě 27letého muže, se kterým společně bydlela. Muže několikrát udeřila do horní části těla kovovou baterkou a kromě zhmožděnin mu přitom způsobila i tržnou ránu na hlavě. Poté odešla do kuchyně pro nůž, se kterým bodla muže do oblasti krku. I přes naléhání poškozeného, aby zavolala pomoc, to neučinila,“ uvedla mluvčí krajské policie Lenka Burýšková.

Těžce zraněnému muži se krátce na to podařilo utéct z bytu oknem a pomoc mu přivolali až lidé, které potkal na ulici. Jeho zranění si vyžádalo urgentní operační zákrok v nemocnici, kde je dosud hospitalizován.

Žena se podle policie již v minulosti dopustila násilného jednání. Pro policisty je také známá jako uživatelka alkoholu a drog. Ke zločinu, jehož motivem byly osobní rozpory, se přiznala. Vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněné do vazby, který soud akceptoval. Pokud se prokáže její vina, hrozí ji trest odnětí svobody na 10 až 18 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám