Hlavní obsah

Opilý řidič chtěl peníze, neváhal kvůli tomu střílet

– Dobruška
Právo, Ludmila Žlábková

Vystřelit neváhal opilý dvaačtyřicetiletý muž z Rychnovska, který o půl jedenácté v noci na úterý chtěl peníze po dvou mužích v osobním voze na náměstí v Dobrušce. Peníze nezískal a z místa činu ujel. Nyní mu za loupež a ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až deset let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Výstřel zaslechli i policisté stojící před nedalekou služebnou. Rána se ozvala z náměstí F. L. Věka, odkud vzápětí spatřili ujíždějící osobní auto. Hlídka okamžitě naskočila do služebního vozu a rozjela se za vozidlem směrem na Opočno.

Poté, co mu řidič sdělil, že má jen malý obnos peněz, v řádech sta korun, podezřelý zabouchl přední dveře u řidiče se slovy tak si je nech.
Alena Kacálková, mluvčí policie

„Na obchvatu mezi Dobruškou a Opočnem se mužům zákona podezřelé vozidlo zn. Peugeot 405 podařilo zastavit,“ uvedla policejní mluvčí z Rychnova nad Kněžnou Alena Kacálková.

Policisté podezřelého zadrželi, při prohlídce vozu uvnitř nalezli nabitou střelnou zbraň. „Muž navíc nadýchal 2,05 promile alkoholu,“ pokračovala Kacálková.

O stovky neměl zájem

Policisté zjistili, že muž po vypití alkoholu usedl za volant a přijel na náměstí v Dobrušce. Tam přistoupil k osobnímu vozu Chrysler, kde v té době seděl řidič se spolujezdcem. Podezřelý muž otevřel dveře u řidiče a se zbraní v ruce od něj požadoval peníze a svůj požadavek zdůraznil výstřelem do vzduchu.

„Poté, co mu řidič sdělil, že má jen malý obnos peněz, v řádech sta korun, podezřelý zabouchl přední dveře u řidiče se slovy tak si je nech, nasedl do vozu a odjel. Krátce na to ho zadrželi policisté,“ dodala mluvčí.

Zadrženého muže policisté eskortovali do cely. Po jeho vystřízlivění a po provedení všech nezbytných úkonů ho propustili, dále bude vyšetřován na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám