Hlavní obsah

Podvodník prodával mobily, vydělal za měsíc skoro dva milióny

Právo, Ludmila Žlábková
Rychnov nad Kněžnou

Neoprávněným prodejem telefonů si během necelého měsíce od září do října přišel 29letý muž z Rychnovska na více než 1,7 miliónu korun.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Jako operátor zákaznického servisu firmy si objednal ve 46 objednávkách celkem 123 kusů mobilních telefonů různých značek. Do systému firmy se přihlašoval pod logem jiného pracovníka a při zadání objednávek provedl změny ceny přístrojů, například korunu za kus, přestože některé měly hodnotu až 15 tisíc korun.

„Po vyfakturování a doručení přístrojů svým známým, je od nich vyzvedl, prodal a peníze použil pro svou vlastní potřebu,“ popsala jednání nepoctivého obchodníka mluvčí rychnovské policie Alena Kacálková.

Osoby, které mu zásilky s mobilními telefony přebíraly, podle policejní mluvčí o obsahu zboží vůbec nevěděly nebo dostaly přístroj jako odměnu. Obviněný muž mobilní telefony prodával sám nebo přes pracovníka jedné zastavárny na Rychnovsku.

„Trestní oznámení na muže podala poškozená společnost. Zadržen byl v pátek v odpoledních hodinách, a po provedení všech nezbytných úkonů byl v sobotu propuštěn. Nyní je vyšetřován na svobodě,“ dodala Alena Kacálková. Muži hrozí dva až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám