Hlavní obsah

Filmovým dokumentaristům v Jihlavě shořel stan

Právo, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava
Aktualizováno

Organizační nepříjemnost a značná škoda poznamenaly právě zahájený 15. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě. Ve středu v poledne zničil požár stanoviště v parku za kinem Dukla, které mělo sloužit doplňkovému programu.

Foto: Jana Pechová, Právo

Požárem zničený stan

Článek

„Požár vypuknul zhruba v poledne. Zcela zničil tzv. párty stan i vedle stojící vojenský stan a poškodil maringotku a obytné nákladní auto. Zasažena byla i lampa veřejného osvětlení,“ uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová. Škoda se odhaduje na půl miliónu korun. Další následky zřejmě prozradí až příští jaro, oheň totiž mohl poškodit i okolní stromy.

Příčinou požáru byla podle vyšetřovatele halogenová lampa, která permanentně osvětlovala prostor. „Nyní se ještě zjišťuje, zda za vším stála technická závada anebo neodborná instalace,“ uvedla mluvčí hasičů.

Učinila tak konec spekulacím, že požár někdo založil úmyslně. Jak totiž potvrdil mluvčí magistrátu Radek Tulis, hned první párty po zahájení festivalu provázely četné stížnosti obyvatel z okolí.

Nehoda by neměla zásadně ovlivnit průběh festivalu, stanoviště totiž sloužilo pro neformální setkávání účastníků akce a divadelní představení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám