Hlavní obsah

Producentka Jakubisková srazila na přechodu chodce, muž zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Producentka Deana Horváthová Jakubisková srazila v pondělí na přechodu dvaašedesátiletého chodce. Uvedl to deník Blesk.

Článek

"Jela jsem po hlavní, rozhlédla se na všechny strany a najednou tam ten člověk byl," řekla deníku producentka, manželka režiséra Juraje Jakubiska.

Nehoda se stala v Praze 4 na křižovatce ulic Chýnovská a Libušská.

Podle svých slov nejela rychle, testy neprokázaly alkohol.

Podle Blesku řidička po nárazu okamžitě vyskočila z auta, které nezabrzdila. To začalo couvat z kopce a zastavil ho až duchapřítomný muž, který do něj naskočil. "Mohlo zabít další lidi, byla jsem v šoku. Snažila jsem se ten kolos rukama zadržet, ale nešlo to. Díky bohu nějaký pán skočil do auta a zastavil ho," řekla Jakubisková. Podle deníku řídila půjčený terénní Mercedes, s nímž podle svých slov najezdila už tisíce kilometrů.

Jakubisková soudí, že muž zřejmě přecházel mezi auty, která v několika pruzích přijížděla ke křižovatce, proto ho přehlédla.

Řidička podle policie při jízdě od ulice Durychova nedala s největší pravděpodobností přednost dvaašedesátiletému chodci, který přecházel silnici z pohledu řidičky z levé strany na pravou.

"U řidičky byla v rámci prošetřování provedena orientační dechová zkouška s negativním výsledkem. Policisté se obrací na případné svědky popsané události, aby se policistům přihlásili prostřednictvím linky tísňového volání 158," řekl mluvčí Tomáš Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám