Hlavní obsah

Neznámý muž chtěl vykrást banku v Praze 9, vypadal jako Kaddáfí

Novinky, fia
Praha

Pražská policie pátrá po muži, který se v úterý pokusil vyloupit pobočku banky v Náchodské ulici v Praze 9. Po pokladní chtěl hotovost, pracovnice za přepážkou mu ale žádné peníze nevydala, načež muž pobočku opustil a odešel neznámo kam. Muž byl napudrovaný, měl černé brýle a na hlavě černou paruku.

Článek

Na záběrech z bezpečnostní videokamery je patrná podobnost neúspěšného lupiče s někdejším libyjským vůdcem Muammarem Kaddáfím.

„Neznámý muž přistoupil k přepážce, pokladní předložil lístek s oznámením, že se jedná o přepadení, a požadoval vydání finanční hotovosti. V ruce však nedržel žádnou zbraň, pouze igelitovou tašku, kam si chtěl uložit peníze,“ sdělila pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová.

„I přesto, že si neodnesl žádnou hotovost, v případě dopadení mu hrozí za trestný čin loupeže trest odnětí svobody až na deset let,“ doplnila mluvčí.

Hledanému muži je kolem pětapadesáti let, je vysoký asi 185 centimetrů. Měl výrazně vráščitý a silně napudrovaný obličej, na hlavě měl paruku s černými vlnitými vlasy a na obličeji tmavé sluneční brýle. Pravou ruku měl ovázanou obinadlem. Oblečený byl do černého svetru s červenými pruhy a tmavých kalhot. Mluvil česky, bez přízvuku nebo vady řeči, uvedla policie k popisu pachatele.

Reklama

Výběr článků

Načítám