Hlavní obsah

Z údajných pytláků se vyklubali pěstitelé marihuany

Právo, Jiří Růžička
Uherské Hradiště

Na pytláky, kteří se údajně vydali do jejich revíru, upozornili policii ve středu večer myslivci z lesa poblíž Uherského Ostrohu na Uherskohradišťsku. Policisté si na pytláky počíhali, jejich úlovku se ale podivili. V kufru auta vezli z lesa sklizeň marihuany.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Políčko konopí si v lese pořídili dva mladíci a do dne sklizně zůstalo bez povšimnutí lesních správců. Ve středu 5. října večer vyjeli sklidit úrodu. S autem najeli do lesa, zaparkovali a šli sklízet.

„Zanedlouho tudy ale procházeli myslivci, kteří mířili na čekanou. Dostali podezření na pytláky a zavolali policii. Sdělili, že v lese parkuje auto, které tam vůbec nemá co dělat,“ popsal mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental. Hlídka z Uherského Ostrohu vyjela do lesa, kde skutečně stálo opuštěné auto. Nikdo v okolí nebyl, a tak policisté za stěračem nechali lístek oznamující, že řidič se dopustil přestupku, který bude následně řešen.

Nicméně tím to pro ně neskončilo. Z lesa poodjeli a vyčkávali. „Zanedlouho z lesa vyjelo očekávané auto. Policisté ho zastavili a začali kontrolovat. Skutečně se nejednalo o pytláky. Nad kufrem sklizených palic už mladíci ani nezapírali, ani se nesnažili si něco vymýšlet,“ řekl Mergental.

Podle policie se dvaadvacetiletý muž po celé léto pečlivě staral o sedmnáct rostlin marihuany, které pocházely ze semen různých pěstěných odrůd s vyšším obsahem THC. Rostliny jezdil pravidelně zalévat, hnojit a jinak o ně pečovat. Zajištěná marihuana putovala do policejního skladu a mladíci z Hodonínska do policejní cely.

Za trestný čin nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku jim hrozí až rok vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám