Hlavní obsah

Školačky se popraly na alkoholovém dýchánku na Klatovsku

Právo, Patrik Biskup
Klatovy

Byla to oslava narozenin a zároveň loučení s prázdninami. Pondělní alkoholový dýchánek školáků v Dlouhé vsi na Klatovsku ale bude mít zřejmě soudní dohru. Během zábavy došlo mezi dvěma dívkami ve věku 17 a 14 let k rozepři, která vygradovala rvačkou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mladší z dívek skončila v nemocnici se zlomeným prstem. Problémy čekají i 21letého mladíka, který dětem rozléval alkohol. Párty se konala pod širým nebem u jezu na řece Otavě. Sešlo se na ní asi deset školáků, z nichž některým ještě nebylo ani dvanáct let.

Hádka obou dívek začala kolem 19. hodiny. Nejdříve si sprostě nadávaly a pak se fyzicky napadly. Při pranici byla zraněna nezletilá dívka, kterou museli ošetřit lékaři ve zdravotnickém zařízení," řekla mluvčí klatovské policie Dana Ladmannová. Konkrétně se jednalo o zlomený ukazovák na levé ruce.

Podle ní policisté jednání starší z dívek kvalifikovali jako přestupek. „Zkouška na alkohol u ní byla negativní, zatímco v dechu poškozené ukázal měřicí přístroj bezmála 0,6 promile,“ dodala Ladmannová.

Policisté také vyrozuměli rodiče všech dětí, které se oslavy zúčastnily, a informovali rovněž pracovníky orgánu sociálně právní ochrany dětí městského úřadu v Sušici.

„Muž, který na akci poskytl alkohol nezletilým a mladistvým, bude vyšetřován rovněž pro přestupek,“ uzavřela Ladmannová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám