Hlavní obsah

Radioamatér dostal za zneužívání chlapců šest let

– Brno
Právo, pko

Brněnský krajský soud v úterý potvrdil šest let vedoucímu radioamatérského kroužku Karlovi Vašíčkovi za pohlavní zneužívání mladistvých hochů. Muž se musí podrobit i ústavní léčbě a soud mu zakázal práci s dětmi.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Brněnský radioamatérský kroužek měl Vašíčkovým vedením zvláštní náplň. Muž nejen chlapce učil lovit krátké i dlouhé vlny, sám naopak mezi svými svěřenci lovil pohledné hochy, které pak pohlavně zneužíval.

Pedofilní orgie organizoval Vašíček především na víkendových pobytech s dětmi, které maskoval za radioamatérské výlety. „Osahával je, souložil s nimi, nutil je sledovat pornografické filmy i s pedofilní tématikou a opíjel je,“ popsal mužovy praktiky předseda odvolacího senátu Vlastimír Čech. Zneužívání se odehrávalo v letech 2000 až 2006 a za oběť chlípným choutkám radioamatéra mělo padnout až šest chlapců.

Vašíček k soudu nechodil a neukázal se ani před odvolacím senátem. Prostřednictvím svého obhájce Jana Spáčila ale vzkázal, že je nevinný. Podle obhajoby se jedná o pomstu jednoho ze zneužívaných chlapců, který byl odsouzen za zpronevěru. Jeho výpověď proto obhájce označil za nevěrohodnou.

Podle znalců ale Vašíček trpí pedofilií. Proti verdiktu soudu už se muž může bránit pouze mimořádným odvolacím prostředkem dovoláním k Nejvyššímu soudu. 

Reklama

Výběr článků

Načítám