Hlavní obsah

Kvůli Opencard padla další čtyři obvinění

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Protikorupční policie ve středu obvinila další čtyři lidi z pražského magistrátu kvůli předražené zakázce na projekt Opencard. Jde o členy hodnotící komise, která podle policie v rozporu se zákonem o veřejných zakázkách vybrala na projekt servisního kartového centra společnost Haguess. Nabídka společnosti Haguess údajně nesplnila podmínky zadávací dokumentace.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Obviněni byli vedoucí celého projektu Jiří Chytil, Ladislav Kendík, Miroslav Čadský a další nejmenovaný pracovník odboru informatiky. Spolu s nimi byl již v úterý obviněn Ivan Seyček, který byl rovněž členem hodnotící komise a smlouvu s Haguess podepsal.

Chytil Právu potvrdil, že společně s Kendíkem obdrželi usnesení o zahájení trestního stíhání.

Všichni byli obviněni z porušování povinností při správě cizího majetku.

„Mohu potvrdit, že dnešního dne bylo sděleno obvinění čtyřem pracovníkům magistrátu v souvislosti s projektem Opencard,“ řekl Právu ředitel protikorupční policie Tomáš Martinec.

Tři z obviněných jsou stále zaměstnáni na odboru informatiky na pražském magistrátu, jeden působí tamtéž na odboru dopravy, jedná se o Miroslava Čadského.

Seyček působí v České televizi na pozici šéfa informatiků. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám