Hlavní obsah

Mladík po hádce rozdrtil druhého muže terénním vozem, hrozí mu 16 let

Právo, Aleš Fuksa
Zlín

Jednadvacetiletý Jakub Juřena z Březolup na Uherskohradišťsku stanul v pondělí před senátem Krajského soudu ve Zlíně za to, že služebním vozem rozdrtil jiného člověka. Státní zástupce jej obvinil z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Jakub Juřena (vpravo) vchází za doprovodu svého obhájce do soudní síně.

Článek

Koncem loňského července měl s firemním terénním vozem úmyslně najet do o rok mladšího muže, který se mu podle svědků zapřel rukama o kapotu auta. Ten na následky vážných zranění zemřel ještě téhož dne. Tragédie se udála na parkovišti před hradišťským Kauflandem v neděli 25. července 2010.

„Po předchozí slovní rozepři s dvěma muži se obviněný mladík úmyslně jako řidič vozidla Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDi, rozjel proti poškozenému. Musel si být přitom vědom, že mezi nimi nemůže projet,“ uvedl krajský státní zástupce Roman Kafka. V přibližně desetikilometrové rychlosti vzápětí řidič narazil do mladíka, ten upadl a skončil pod dvouapůltunovým vozem.

„Poškozený utrpěl závažná zranění, zejména rozhmoždění levého jaterního laloku a trhlinu dolní duté žíly, ložiskové zhmoždění plic, zlomeninu zadní vnitřní části levé kosti temenní, tříštivou zlomeninu zadní části pravé střední jámy lební a těžký otok mozku,“ vyjmenoval jen část devastujících zranění Kafka. V důsledku krvácivého šoku, který se rozvinul při poranění jater s roztržením duté žíly a masivním krvácením do dutiny břišní, muž zemřel.

V pondělí soud vyslechl především svědky, kteří se pohybovali v blízkosti tragédie. V úterý vystoupí při hlavním líčení znalci z odvětví soudního lékařství, dopravy, forenzní biomechaniky, psychiatrie, psychologie trasologie, biologie a genetiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám