Hlavní obsah

Kamera zachytila lupiče, který v obchodě slušně pozdravil a pak vytáhl nůž

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Velkou smůlu měl mladý lupič, který minulý čtvrtek s nožem v ruce přepadl prodejnu potravin v Ostravě-Zábřehu. Nejprve narazil na prodavačku, která se ho nezalekla a zapnula alarm, takže utekl bez kořisti. Navíc jeho jednání zachytila instalovaná kamera.

Článek

Mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková informovala, že k přepadení došlo v prodejně v Krylově ulici.

„Dosud neznámý muž po vstupu do prodejny potravin nejprve pozdravil. Nato chtěl zakoupit cigarety, místo aby zboží zaplatil, však požadoval po 47leté ženě vydání peněz, a to dokonce s nožem v ruce. Žena však zareagovala zcela proti požadavkům neznámého, iniciovala alarm, načež pachatel z místa utekl,“ řekla mluvčí. Statečná žena pak kontaktovala policii a až do příjezdu hlídky pokračovala v prodeji, jako by se nic nestalo.

Přestože nedošlo k žádné škodě ani ke zranění, hrozí mladému muži za ozbrojenou loupež až deset let vězení.

„Šlo o muže ve věku 25–30 let, vysokého asi 180 cm, štíhlé postavy, světlých očí, na hlavě měl bílou kšiltovku s tmavým ornamentem nad kšiltem, šedobéžové tričko s krátkým rukávem a modrobílé kárované šortky s kapsami na bocích,“ uvedla mluvčí. Muž byl obut do tmavošedých tenisek.

„Žádáme svědky, kteří mohou uvést k věci jakoukoli informaci, poznají muže na záznamech, aby nás kontaktovali na lince 158 nebo kriminalisty na lince 974 728 809. Za pomoc děkujeme,“ uzavřela Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám