Hlavní obsah

Policie obvinila šestici zadržených detektivů z Brna kvůli korupci

Právo, Radim Vaculík

V rámci úterního zásahu proti skupině bývalých a současných brněnských kriminalistů už padla první obvinění. Podle informací Práva z důvěryhodného zdroje úzce seznámeného s případem bylo obviněno všech šest dosud zadržených mužů.

Článek

„Byli obviněni ze zneužití pravomoci a také z podplácení či přijímání úplatku. Aktivním policistou je ze zadržených v současné době jen jeden,“ řekl ve středu zdroj Práva.

Detektiv působil na brněnské hospodářské kriminálce, společně s ním čelí obvinění také bývalý vysoce postavený důstojník inspekce Rudolf Setvák, který v současnosti pracuje jako zástupce ředitele odboru Brno-venkov. Stíháni jsou také další čtyři již bývalí vyšetřovatelé z brněnské hospodářské kriminálky.

Všichni údajně pracovali na řadě případů, které buď zametali pod koberec, nebo naopak uměle vyvolávali jejich vyšetřování. „Je zdokumentováno několik let zpátky a jde o řadu kauz souvisejících s hospodářskou trestnou činností,“ poznamenal zdroj Práva.

Razie nesouvisí s vraždou expolicisty

Zároveň doplnil, že nynější razie nijak nesouvisí s pátráním po vrahovi bývalého kolegy nyní zadržených policistů z hospodářské kriminálky, kterého dosud neznámý pachatel zastřelil dvěma ranami ze samopalu do hlavy loni v červnu v brněnské části Žebětín.

„Tento zátah se nedělal v souvislosti s tou vraždou. Je to na to navázané v tom smyslu, že ten zastřelený expolicista byl jedním z členů té organizované skupiny podezřelých,“ dodal zdroj Práva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám