Hlavní obsah

V Česku zahynul v troskách sportovního letounu známý ruský herec

Právo, ČTK, Ivan Blažek
Aktualizováno

Při úterní havárii ultralehkého letadla u Oseku na Rokycansku zřejmě zahynul v Rusku známý muzikálový herec a zpěvák z Dálného východu Vladlen Pavlenko (40). O tom, že zemřel při leteckém neštěstí v České republice, v pátek informovaly internetové stránky divadla v Chabarovsku, kde byl Pavlenko předním členem scény.

Článek

„Život vynikajícího herce Chabarovského hudebního divadla Vlada Pavlenka tragicky skončil 19. července," uvedlo divadlo a připomnělo hercovu vášeň pro sportovní letectví, která se mu během dovolené v Čechách stala osudnou.[celá zpráva]

Informaci o hercově úmrtí Právu potvrdilo ruské velvyslanectví v Praze. „Ambasáda obdržela doklad od Policie ČR, ve kterém se uvádí, že došlo k úmrtí státního příslušníka Ruské federace pana Vladlena Pavlenka,“ sdělila ruská mise.

Policejní mluvčí Jana Tomková deníku Právo potvrdila, že jednou z obětí tragédie byl čtyřicetiletý Rus. „Spolu s ním zahynul třiačtyřicetiletý instruktor,“ upřesnila Tomková a dodala:

„Příčina havárie se vyšetřuje, výsledky zřejmě nebudou známé dříve než za měsíc.“ Letadlo EV-97 Eurostar patřilo letecké škole Tom air, která má základnu na letišti v Plzni - Líních.

Pavlenko byl v roce 2002 vyznamenán titulem zasloužilého umělce Ruské federace. Před třemi lety jako první herec z Dálného východu získal národní divadelní cenu Zlatá maska, za ztvárnění role v muzikálu Letoun Váni Čonkina. Na stejnou cenu byl nominován i letos.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám