Hlavní obsah

Autobus ve Varech vrazil do stromu, sedm zraněných

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Řidič a šest cestujících bylo lehce zraněno v pondělí ve čtvrt na šest ráno při dopravní nehodě linkového autobusu v Karlových varech - Staré Roli. Vozidlo přiváželo z Nejdku do krajského města celkem šestnáct lidí.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Autobus po nárazu do stromu v Karlových Varech - Staré Roli

Článek

„Slyšeli jsme ránu jako z děla, tak jsme běželi hned před barák,“ popisoval Petr, který bydlí hned naproti místu nehody. „Pospíchali jsme k nehodě, abychom zjistili, zda není někdo zraněný a nepotřebuje pomoct,“ pokračoval. „Jenže když jsme přiběhli k silnici, tak už všichni cestující vycházeli z autobusu ven. Nikdo nebyl vážně zraněn, aby nemohl vyjít po svých. Pár lidí mělo různé oděrky,“ popisoval. „Řidič byl ale v pořádném šoku. Byl bílý jako stěna,“ dodal.

Zatím není zcela jasné, co se na silnici druhé třídy na okraji Karlových Varů stalo. „Vyšetřování příčin nehody je teprve na začátku,“ uvedl Právu přímo na místě nehody šéf karlovarské pořádkové policie Michal Šavrňa.

Autobus narazil zhruba sto metrů za pravotočivou mírnou zatáčkou při sjezdu do karlovarské části Stará Role na rovném úseku do jednoho ze stromů. „Podle předběžných zjištění byla příčinou nehody nejspíše zdravotní indispozice řidiče,“ konstatoval Šavrňa.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Autobus po nárazu do stromu v Karlových Varech - Staré Roli

Mezi zraněnými je i řidič autobusu. „Jsou prázdniny, takže v autobusu nebylo žádné dítě,“ uvedl Šavrňa. Podle svědků cestující, kterým se nic při nehodě nestalo, odešli z místa nehody pěšky.

Poměrně velmi frekventovaná silnice z Karlových Varů do Nejdku byla kvůli nehodě zcela uzavřena, takže řidiči museli jezdit objížďkou přes Novou Roli. „Předpokládáme, že vozovka bude uzavřena zhruba do devíti hodin, než se podaří autobus vyprostit,“ uvedl dopravní policista na místě nehody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám