Hlavní obsah

Muž ze Zlína na Facebook napsal, že si podřezal žíly, policisté ho zachránili

– Zlín
Právo, Jiří Růžička

Dvaadvacetiletý muž ze Zlínska o víkendu napsal na Facebooku kamarádce, že si podřeže žíly. Skutečně to také udělal, ale díky mladé ženě, která vyburcovala policii, se mladíka podařilo zachránit.

Článek

„V sobotu večer napsal muž kamarádce, že spáchá sebevraždu. Přesně popsal, že si podřeže žíly. Kamarádka věděla o tom, že muž se před nedávnem rozešel se svou láskou a že to velmi těžce nese. Proto okamžitě zavolala Policii ČR.

"Neznala přesnou adresu, ale sedla do auta a naše policisty navigovala,“ popsala mluvčí krajského policejního ředitelství ve Zlíně Jana Bartíková.

Hlídka na místo přijela doslova za pět minut dvanáct. „Muž měl na zápěstí asi šest řezných ran a ležel v krvi v bezvědomí. Policisté mu ihned zaškrtili ruku kabelem nabíječky mobilního telefonu, rány zakryli sterilními obvazy a muže uložili do protišokové polohy. Neprobral ho ani hlas, nereagoval ani na bolestivé podněty, jeho zornice nereagovaly na světlo. Policisté přivolali vůz rychlé záchranné služby,“ uvedla Bartíková.

Lékař, který přijel do několika málo minut, rozhodl o převozu muže do zlínské nemocnice. Až v autě záchranářů se muž probral a později potvrdil, že si chtěl život vzít kvůli ukončenému vztahu.

„Od nahlášení informace kamarádkou do odvozu sebevraha do nemocnice uběhlo asi třicet minut. Bez jakékoliv nadsázky lze říci, že policisté muži zachránili život. Uznání a poděkování ale patří i pětadvacetileté ženě, že riziko nepodcenila a včas zavolala o pomoc,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám